някой може ли да ми каже датчика на радиатора долу в дясно какъв е точно, дали е терморезистор, термистор, термореле, капацитивен датчик ли е ? Какво е точно? Има 2 буксички- едната е с 1 извод и на ние((ея имаме поддадено 12 волта, а на другата има 2 извода- и те нямат никакво съпротивление нито 1 към друга нито към маса! Моля, ако някое е компетентен да пише!
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблеми с перките на радиатора
Collapse
X
-
някой може ли да ми каже датчика на радиатора долу в дясно какъв е точно, дали е терморезистор, термистор, термореле, капацитивен датчик ли е ? Какво е точно? Има 2 буксички- едната е с 1 извод и на ние((ея имаме поддадено 12 волта, а на другата има 2 извода- и те нямат никакво съпротивление нито 1 към друга нито към маса! Моля, ако някое е компетентен да пише!ALFA 145 1.6 boxer
Comment
-
Здравейте маниаци.Значи проблема с тоя радиатор и перки е уйасна работа.Просто не мога да си обясня какжо става с моита кола.Смених си термостата,датчика ,реостата .проверих бушоните вси4ко е здраво.Но колата ми загрява и вдига над 90 градуса и понякога не ми включва перката.Направо ще откача.pi4ove alfata e naj dobrata marka -pomnete go
Comment
-
Първоначално публикувано от dodorazнякой може ли да ми каже датчика на радиатора долу в дясно какъв е точно, дали е терморезистор, термистор, термореле, капацитивен датчик ли е ? Какво е точно? Има 2 буксички- едната е с 1 извод и на ние((ея имаме поддадено 12 волта, а на другата има 2 извода- и те нямат никакво съпротивление нито 1 към друга нито към маса! Моля, ако някое е компетентен да пише!166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от evgeni_sportКажете кво да направя.Карам си наи-спокойно и види ли трафик тая кола почва да ждига градусите вместо да ги държи на 90.Дайте съвет.Евентуално ако с ел. частта всичко е в час, си за водна помпа, както е написал Mury по-нагоре
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonovПървоначално публикувано от evgeni_sportКажете кво да направя.Карам си наи-спокойно и види ли трафик тая кола почва да ждига градусите вместо да ги държи на 90.Дайте съвет.Евентуално ако с ел. частта всичко е в час, си за водна помпа, както е написал Mury по-нагоре
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... A%E8%F2%E5
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... A%E8%F2%E5НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6
Comment
-
Първоначално публикувано от evgeni_sportКажете кво да направя.Карам си наи-спокойно и види ли трафик тая кола почва да ждига градусите вместо да ги държи на 90.Дайте съвет.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от MuryПървоначално публикувано от evgeni_sportКажете кво да направя.Карам си наи-спокойно и види ли трафик тая кола почва да ждига градусите вместо да ги държи на 90.Дайте съвет.НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6
Comment
-
Загряване
Оф ако знаеш само какво ти следва от това загряване... по-добре спри да я караш докато не изясниш проблема, щот ще ти прегори гарнитурата (а може и двете) на главите. Иначе си вземи най-обикновен уред и клемата за датчика който е на радиатора се намира като застанеш срещу колата в дясно долу в бронята. Изключи датчика и мерни с уреда вътре - ако има напрежение значи 100% от датчика, пробвай се да подадеш напрежение от акумулатора директно в/у перките щот може и те да са заминали. Температурата не би трябвало да надхвърля 80 градуса. Виж си и нивото на антифриза и дали не се получава налягане вътре в казанчето - това е гаранция че ти бута компресията вътре и ти е заминала гарнитура... Много кофти проблем щот тия гадинки са много чувствителни на температураСамо този, който не е карал италиански коли - само той не ги харесва...
Comment
-
Аз имах
Аз имах подобен проблем. Когато го меря с мултицета всичко би трябвало да работи идва си ток до перката ама перката не върти. Вклучвам я директно на акумолатора върти. И се оказа че големия бушон за перката тоя дето е при двигатела отпред са му се окислили крачетата и се явява като съпротивление. И перката не работеше.Alfa Romeo 156 2.4 JTD
Fiat Coupe 2.0 16V
Comment
-
Оф ако знаеш само какво ти следва от това загряване... по-добре спри да я караш докато не изясниш проблема, щот ще ти прегори гарнитурата (а може и двете) на главитеи на колата нищо не и се случи
този мотор е доста здрав на прегряване
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Честито!
Comment
Comment